Alle sprekers

Daan Aeyels

Senior adviseur welzijn- en gezondheidsbeleid – Voka Health Community

Daan startte zijn carrière als bachelor verpleegkundige gespecialiseerd in ‘intensive care en spoedgevallen’ in het OLV ziekenhuis in Aalst. Hij behaalde in 2009 een ‘master in gezondheidszorgbeleid’ aan de KU Leuven rond ziekenhuisnetwerken. Daan baseert zijn insteken op academische ervaring aan KU Leuven waar hij in 2018 een doctoraat behaalde rond de rol van management bij kwaliteitsverbeteringsprojecten.

In zijn carrière trok Daan aan de kar rond kwaliteit van zorg, patient empowerment, organisatie van zorg in netwerken en innovatie via eHealth. Hij bouwde mee aan de versterking van eerstelijnszorg, het uitrollen van zorgtrajecten, het opbouwen en uitrollen van e-Healthdiensten. Als manager van het Centrum voor Hart- en Vaatziekten van het UZ Brussel werkte Daan aan de strategische uitbouw als tertiair academisch centrum, de administratieve optimalisatie en digitalisatie van de samenwerking met netwerkpartners.

Sinds 2021 is Daan aan de slag als bij het Kennis- en Lobbycentrum van Voka. Hij beschouwt de Voka Health Community als een sterke troef om van gezondheid en welzijn een strategisch speerpunt te maken in onze Vlaamse economie. Aansluitend doceert Daan in de masteropleiding “Systeem en procesinnovatie in de gezondheidszorg” aan uHasselt. Deze opleiding focust op innovatie rond strategische en operationele uitdagingen in de gezondheidszorg.