Alle sprekers

Isabelle François

Director Innovation – MEDVIA

Isabelle François is een bio-ingenieur met een passie voor gezondheidszorg en een voorliefde voor wetenschap. Als Director Innovation bij MEDVIA combineert Isabelle deze twee passies dagelijks, aangezien ze zich bezighoudt met toekomstige technologische innovaties, wat een mooie bonus is voor een bio-ingenieur. Isabelle is medevoorzitter van de gezondheidszorggemeenschap bij XR Valley en voorzitter van de externe adviesraad van het KU Leuven Digital Society Institute.

Voor haar positie bij MEDVIA was Isabelle Managing Director van Health House, een uniek ervaringsplatform waar de toekomst van de gezondheidszorg op innovatieve en zeer technologische wijze wordt gepresenteerd aan medische professionals en het brede publiek. Vóór Health House was Isabelle actief als Intellectual Property (IP) Officer bij KU Leuven Research & Development, waar ze verantwoordelijk was voor het schrijven van octrooien en het onderhandelen over contracten tussen de universiteit en andere instellingen. Vóór haar functie als IP Officer was Isabelle Coördinator Klinische Proeven bij Fugeia, een bedrijf actief in de voedingssector.

Isabelle behaalde in 1997 haar diploma als bio-ingenieur in cel- en genbiotechnologie en behaalde in 2001 haar doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen. Ze voerde wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van antischimmelmedicijnen. Isabelle is (mede)auteur van meer dan 30 peer-reviewed internationale artikelen.