Alle sprekers

Pascal Verdonck

Ondervoorzitter – BVZD

Prof. Pascal Verdonck werd geboren in 1963 in Gent, België. Hij behaalde zijn diploma Burgerlijk Ingenieur in 1986 aan de Universiteit Gent. Vervolgens behaalde hij zijn Master of Business Administration (1989), Master of Science Biomedische Techniek (1993) en PhD (1993) aan de Universiteit Gent.

Gedurende twintig jaar was hij verbonden aan de Universiteit Gent, met gastprofessoraten aan het Imperial College London en de Universiteiten van Parijs XII, Groningen en Bologna. Hij nam een sabbatical van acht jaar als CEO van het private ziekenhuis Maria Middelares.

Hij is momenteel voltijds professor in medische technologie aan de Universiteit Gent en gastprofessor aan de KU Leuven & Vlerick Business School. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van bestuur van Artevelde Hogeschool en het AZ Maria Middelares Ziekenhuis, en vicevoorzitter van de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs en de Europese Vereniging van Ziekenhuismanagers.

Hij is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, en bestuurslid van Medvia, het innovatiecluster voor gezondheid in Vlaanderen.